Omschrijving

Wanneer: Dinsdag 22 oktober 2019
Hoe oud: 8 t/m 12 jaar

09.30: verzamelen
Nadat iedereen op de fiets is aangekomen bij basisschool het Anker en zich heeft verzameld in de aula, houden wij om 09.30 een welkomstpraatje. Om 09.45 wordt het startsein gegeven en kan iedereen op de fiets naar het bedrijf. Basisschool het Anker is te vinden op de Middelweg Oost 2 te Wijk bij Duurstede.

10.00 - 10.45: Urschel Internationaal
Urschel maakt snijmachines voor voedsel. Wil je weten hoe aardappels gewassen en geschild worden zonder je handen te gebruiken, hoeveel frietjes er gemaakt kunnen worden met een frietjessnijder? Dit is je kans om dit te ervaren.

11.00 - 11.45: Fietsdomein
Iedereen heeft wel een fiets thuis staan, maar hoe worden die fietsen nou gemaakt als ze kapot zijn. En hoeveel onderdelen zitten er op een fiets?

Terug verzamelen:
Nadat jullie naar de 2 bedrijven zijn geweest, komen jullie weer terug bij het Anker, daar vullen jullie samen met iemand van het Roefelcomité in wat jullie er van vonden, en wat volgend jaar beter kan. NB: Je bent pas ingeschreven als je een mail binnenkrijgt dat je hebt besteld. Krijg je deze niet binnen, is het niet gelukt. Schrijf in dat geval opnieuw in. Volgende week krijg je per mail meer informatie van het Roefelcomité. Veel plezier op de Roefeldag!

Ochtendroute 5: Urschel Internationaal / Fietsdomein