Omschrijving

Wanneer: Dinsdag 22 oktober 2019
Hoe oud: 8 t/m 12 jaar

09.30: verzamelen
Nadat iedereen op de fiets is aangekomen bij basisschool het Anker en zich heeft verzameld in de aula, houden wij om 09.30 een welkomstpraatje. Om 09.45 wordt het startsein gegeven en kan iedereen op de fiets naar het bedrijf. Basisschool het Anker is te vinden op de Middelweg Oost 2 te Wijk bij Duurstede.

10.00 - 10.45: Van der Sijs - techniek en automatisering
Dit bedrijf levert schakel en verdeelsystemen voor bv winkels. Met deze systemen wordt de energie die binnenkomt verdeeld over alle apparaten in de winkel. Daarnaast automatiseren ze machines in fabrieken, zodat je niet meer alles zelf hoeft te doen. Denk aan liften, pompen en robots. Ben je benieuwd hoe dit gemaakt wordt? Kom dan vooral kijken bij dit interessante bedrijf!

11.00 - 11.45: Keurslagerij van Middelaar
Bijna iedereen houdt wel van een stukje vlees. Hoe wordt het nou eigenlijk bereid en gesneden? Kom het te weten bij de slager! Doe ook mee aan de rondleiding en maak je eigen hamburgers! Misschien kan je zelfs wel een klant helpen …

Terug verzamelen:
Nadat jullie naar de 2 bedrijven zijn geweest, komen jullie weer terug bij het Anker, daar vullen jullie samen met iemand van het Roefelcomité in wat jullie er van vonden, en wat volgend jaar beter kan. NB: Je bent pas ingeschreven als je een mail binnenkrijgt dat je hebt besteld. Krijg je deze niet binnen, is het niet gelukt. Schrijf in dat geval opnieuw in. Volgende week krijg je per mail meer informatie van het Roefelcomité. Veel plezier op de Roefeldag!

Ochtendroute 4: Van der Sijs - techniek en automatisering / Keurslagerij van Middelaar