Omschrijving

Wanneer: Dinsdag 22 oktober 2019
Hoe oud: 8 t/m 12 jaar

09.30: verzamelen
Nadat iedereen op de fiets is aangekomen bij basisschool het Anker en zich heeft verzameld in de aula, houden wij om 09.30 een welkomstpraatje. Om 09.45 wordt het startsein gegeven en kan iedereen op de fiets naar het bedrijf. Basisschool het Anker is te vinden op de Middelweg Oost 2 te Wijk bij Duurstede.

10.00 - 10.45: De Rode Loper Thuishulp
De Rode Loper Thuishulp helpt mensen thuis bij het schoonmaken van het huis. Helemaal geen leuk werk, maar toch belangrijk. Deze hulp is soms bij oude mensen, die niet zelf meer de stofzuiger kunnen optillen, het trapje op kunnen of mensen die zo ziek zijn dat ze de hele dag op bed liggen. Allemaal verschillende klanten. Als je de Rode Loper komt bezoeken, mag en kan je mee met een van de medewerkers en ontmoet je een mijnheer/mevrouw die thuis geholpen wordt. Je neemt van de Rode Loper ook iets lekkers mee voor bij de koffie, zodat je ook kan vragen aan de klant wat hij/zij ervan vindt. En je leert in een rap tempo hoe je kunt soppen, stofzuigen. Misschien kan je de tips zelfs wel voor thuis gebruiken! Je bent van harte welkom.

11.00 - 11.45: Kaashuis Dorestad
Hoe jong is oude kaas en hoe oud is jonge kaas? Hoe snijd je snel en makkelijk een kilo kaas? Waar komen al die kazen eigenlijk vandaan, uit welke plaatsen in Nederland en uit welke andere landen? Niet alleen voor boter, kaas en eieren kun je hier terecht, maar ook voor noten en wijn. Je schijnt zelfs een diploma te kunnen krijgen! En misschien mag je wel een plakje kaas proeven ...

Terug verzamelen:
Nadat jullie naar de 2 bedrijven zijn geweest, komen jullie weer terug bij het Anker, daar vullen jullie samen met iemand van het Roefelcomité in wat jullie er van vonden, en wat volgend jaar beter kan. NB: Je bent pas ingeschreven als je een mail binnenkrijgt dat je hebt besteld. Krijg je deze niet binnen, is het niet gelukt. Schrijf in dat geval opnieuw in. Volgende week krijg je per mail meer informatie van het Roefelcomité. Veel plezier op de Roefeldag!

Ochtendroute 3: De Rode Loper Thuishulp / Kaashuis Dorestad